Australian RC Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

· Registered
Joined
·
102 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Gday AusRc, Im in desperate need of some help!

I have a 1/10 Traxxas Erevo Brushless, i was out bashing today and i noticed as soon as i let go of the accelerator the truck stops like i would brake but i haven't?

Normally the truck should just roll along until it stops, this thing just brakes suddenly as soon as i let go of the pistol.


I can smell the clutch burning and the car doesn't go properly?

checked the center drive shaft it looks to be all good,
removed the gearbox and it spins freely.
Spur gear and pinion gear look all good,
Clutch has plenty of meat
when i removed the center shaft i freely spun both rear wheels and front wheels

i cant work out what the problem would be, anyone had this problem before?

Any Help would be me much appreciated, Cheers Guys
 

· Registered
Joined
·
2,191 Posts
1-Maybe you bumped the throttle trim back ?
2-Try to re-adjust the slipper clutch bolt(tighten it right up then 1/2 to 1/4 turn out)
 

· Registered
Joined
·
2,140 Posts
One thing is maybe the drag brake on the esc is wound up. Might need to be taken down a few notches.

Not sure if they have track programm8ng feature off the top of my head, but you can use the programming card to check it out.

I guess that would be more likely if you bought it second hand as well.

Is it a stock radio kit ?
 

· Registered
Joined
·
2,857 Posts
What happens if you keep it all the way it should be and just remove the pinion gear? Does the truck free-roll smoothly?
To me, it sounds like you have drag brake turned on in the ESC settings.
Could also be a dud bearing or rock caught somewhere.

Sent from Nexus 4 using Tapatalk.
 

· Registered
Joined
·
3,372 Posts
I think you have bumped the throttle trim right back mate

Sent from my GT-I9300T using Tapatalk 2
 

· Premium Member
Joined
·
10,301 Posts
Trim is easy to bump on these models, try re-setting the throttle trim to neutral and re-check
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
Gday AusRc, Im in desperate need of some help!

I have a 1/10 Traxxas Erevo Brushless, i was out bashing today and i noticed as soon as i let go of the accelerator the truck stops like i would brake but i haven't?

Normally the truck should just roll along until it stops, this thing just brakes suddenly as soon as i let go of the pistol.


I can smell the clutch burning and the car doesn't go properly?

checked the center drive shaft it looks to be all good,
removed the gearbox and it spins freely.
Spur gear and pinion gear look all good,
Clutch has plenty of meat
when i removed the center shaft i freely spun both rear wheels and front wheels

i cant work out what the problem would be, anyone had this problem before?

Any Help would be me much appreciated, Cheers Guys
Just had same problem it was the gear mesh it was too tight
 
1 - 10 of 10 Posts
Top