Australian RC Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi Guys,

Im a newbie to this forum, but i really hope someone can help me. I have a few nitro cars but all with pull starts. This is my first Rotostart Nitro Truck and Im having so much trouble with it :(

I bought a brand New HPI Savage XL Truck, I filled the tank for the first time, primed it by blocking the exhaust and then trying to start it with the rotostart, after a few turns the roto start stopped turning and would just jam. I thought bugger ive flooded it! so i took out the glow plug thinking like a pull start, if you take out the plug flip it and turn it over it will drain the fuel and then I can get it going again. But no luck i took out the plug turned it over and tried to turn it over with the starter and nothing! it just jamms. I rang the shop and he told me to try to turn the cog (Gear) manually to release the engine, tried that and no luck it wont move! Ive got an expensive box atm sitting in my garage and im really upset. Can anyone help me please ????
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Hi Guys, Much appreciated with all comments, Savage600 im in Epping Melb VIC, I would love to take it back to the shop but they are in Sydney :(
Jords, I suspected as much because my HPI Nitro RS4 I bought a year ago I had to readjust completely as it was insanely rich!. Ill charge up my starter tonight and give it a go this weekend and see how it goes :) Will let you guys all know thankyou so much :)
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top