: Problem With Blade 400



j.coffey
15-04-2008, 09:53 PM
I Am A New Heli Flyer. An Experienced Heli Flyer Set The Radio For 3d Flying And Whilst The Heli Was Hovering We Heard A Beep Sound And The Remote Control Reset Itself To Factory Settings . Has Anyone Had This Expereince Or Have Any Advice Or Suggestions For Me.

Peter
16-04-2008, 09:56 AM
only time I've heard of this happening was when the batterys went flat , both the TX pack and the internal "memory " cell ...

What radio is it ?

Ranger1
16-04-2008, 10:19 AM
It would be the Spektrum DX6i as that is the tx that comes with the b400. The batteries that came with mine were flat & it beeped letting me know but definately didn't try to restore to the factory settings.

j.coffey
16-04-2008, 09:27 PM
Thanks Peter .batterys Were Ok On Day. When You Adjust The Dx6i Do You Have To Save The Settings? I Have Read The Manual And I Cannot Find An Instruction To Do This. Do You Have A Blade 400 Yourself Or Have You Just Seen Them Around. Any Information You Can Help Me With Is Appreciated.

j.coffey
16-04-2008, 09:30 PM
Thanks For The Reply. Any Advice You Can Give Re Flying This Model Would Be Appreciated. At This Stage I Have Not Had The Heli Off The Ground. Any Useful Starting Tips Is Appreciated.

Caleb.R
18-04-2008, 06:02 PM
Hey mate,

Try and get yourself a training undercarriage to help with your landings and orientation. Once you've got the hang of it, chuck em out. Have you flown a heli before? If you haven't got a sim, invest in one! They will pay for all your crashes in the early days.

daniel
24-04-2008, 10:28 AM
some cheap helis like v3 lama, robin are also good choice.

Peter
04-05-2008, 09:37 PM
Have a look here .. https://www.ausrc.com/forum/showthread.php?p=161727#post161727